„POZIŢIA ACADEMIEI ROMÂNE [faţă de Holocaustul din România] este REFLECTATĂ în VOLUMUL IX din TRATATUL ISTORIA ROMÂNILOR “

Într-un mail privat trimis în 21 februarie 2013, la ora 12.10 PM, profesorului dr. Peter Manu (si preluat imediat de Baabel), academicianul Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, reiterează faptul că Academia Română se disociază de afirmaţiile lui Vladimir Iliescu. Acelaşi text cu trei modificări, pe care le-am evidenţiat între croşete, a fost publicat în 27 februarie pe site-ul Academiei Române www.acad.ro, sub titlul Declaratia Academiei Române în legătură cu negarea Holocaustului.

 

Într-un mail privat trimis în 21 februarie 2013, la ora 12.10 PM, profesorului dr. Peter Manu (si preluat imediat de Baabel), academicianul Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, reiterează faptul că Academia Română se disociază de afirmaţiile lui Vladimir Iliescu. Acelaşi text cu trei modificări, pe care le-am evidenţiat între croşete a fost publicat în 27 februarie pe site-ul Academiei Române www.acad.ro, sub titlul Declaraţia Academiei Române în legătură cu negarea Holocaustului.

Profesorul Peter Manu a pus la dispoziţia revistei Baabel mailul primit de la academicianul Ionel Haiduc :

În Aula Academiei Române, în ziua de 14 februarie 2013,  a avut loc
lansarea publicã a douã volume din Enciclopedia Regimului Comunist
publicate de Institutul Naþional pentru Studiul Totalitarismului
(director dr. Radu Ciuceanu). Cu aceastã ocazie, au luat cuvântul
unsprezece persoane, între care ultimul vorbitor a fost prof. Vladimir
Iliescu de la Universitatea din Aachen – Germania. Întâlnirea nu comporta
o dezbatere. Discursurile s-au referit la noile apariþii. Conþinutul
intervenþiei dlui Vladimir Iliescu nu avea legãturã cu tematica
întâlnirii, a fost total neprevãzut ºi ne-a gãsit nepregãtiþi.
  [Poziþia Academiei Române în problema ridicatã de dumneavoastrã]
[Tema Holocaustului din România] este reflectatã în volumul IX din tratatul Istoria Românilor (redactat sub conducerea acad. Dinu C. Giurescu), publicat încã din 2008 la Editura Enciclopedicã din Bucureºti.
Academia Românã se disociazã [total] de afirmaþiile domnului Vladimir Iliescu [ pe care le respinge categoric] ºi îºi exprimã regretul cã acestea au fost fãcute în spaþiul sãu.

Editori Baabel

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *