DANIEL LŐWY

A publicat în Baabel la rubrica Memoria.

Chimist, istoric şi publicist. Originar din Cluj, unde a urmat Liceul Nr.11 (actual Báthory) şi  facultatea de chimie a Universităţii Babeş-Bolyai. După câţiva ani petrecuţi în producţie a devenit cadru didactic la Facultatea de chimie a Universităţii Babeş-Bolyai, iar din 1996 s-a stabilit în SUA.  A fost profesor la Universitatea din Memphis Tennessee, în prezent locuieşte la Washington.  Este cercetător ştiinţific la Universitatea Maryland şi cadru didactic la Universitatea Alexandria Nova din West Virginia. În paralel Daniel Löwy a fost preocupat de istoria evreimii clujene, focalizată pe tragedia Holocaustului…

Cartea sa A kálváriától a tragédiáig (De la Calvaria la tragedie) fiind o lectură de neocolit pentru cei care studiază acest subiect. Este co-autor al amplului studiu The Geographical Encyclopedia of the Holocaust in Hungary, coordonată de Randolph Brahamelaborând capitolul privitor la Satu Mare. Daniel Löwy a publicat mai multe cărţi de proză scurtă, în limba maghiară. Publică articole în presa maghiară din România, Ungaria şi SUA.

(Andrea Ghiţă)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *