Vă propun un preparat savuros care poate fi servit ca aperitiv cald, dar şi ca fel doi sau cină. E drept că cere puţin mai multă manoperă, dar veţi vedea că merită să-l încercaţi. Nu este vorba de clătite simple, ci de un fel de colţunaţi rumeniţi.
Ingrediente aproximativ 12-14 clătite nesărate, dintr-un singur ou
/pentru umplutură : 250g carne rasol de vită, o ceapă roșie mică, un ou fiert, o lingură de unt, puțină sare, piper, mărar
/pentru sos – 1dl zeamă de supă, două linguri de făină, 10 ciuperci fierte și tăiate mărunt,1-2 linguri de pătrunjel tocat
Preparare : pregătim umplutura punem peste foaia întinsă de clătite cărora le dăm o formă ca de sarmale, le muiem într-un ou bătut și în pesmet și le prăjim pe ambele părți.
Pregătim și un sos de ciuperci. Amestecăm făina cu zeama de carne, o fierbem cca 3-5 minute, adăugăm ciupercile mărunțite și pătrunjelul tocat. Clătitele le servim cu sosul de ciuperci sau cu un sos de roșii.
Eva Szmuk