„Adevărata” uniformă de vară

Rochii albe din dantelă, pantaloni palazzo cu imprimeuri exotice, bluze cu mâneci învolănate şi bufante, pălării din paie cu boruri late – așa rezolvăm ţinutele de vară, corect? Hmm, nu neapărat! Indiferent de ce vedem prin reviste sau pe profiluri de Instagram, nu înseamnă ca odată ce a venit vara, toate femeile simt nevoia sau îşi transformă stilul de viaţa pentru a arăta ca şi cum au coborât dintr-o reclamă Roberto Cavalli. „Cum, nu ţi-ar plăcea să pluteşti toată ziua îmbrăcată într-o rochie maxi din voal brodat? Sau poate în  ceva din croşet alb?” Dacă viaţa mi-ar fi o vacanţă permanentă pe o insulă exotica, sigur că da. Însă cum mă desfăşor în  Bucureşti… well, nu.

Adevărat, garderoba de vară înseamnă bucurie: culori, imprimeuri nebune, accesorii exotice, texturi neobişnuite, franjuri şi pampoane, auriu şi roz fucsia, transparente şi materiale fluide, vaporoase şi, oh, cât e de plăcut să întâmpini dimineţile de vară într-o rochie care îţi mângâie corpul şi prin care simţi aerul! şi cât de bine e să vezi cu picioarele încălţate în  sandale încep să capete o tentă aurie, după ce toată iarna şi primăvara le-ai ascuns în pantaloni!

Însă, în  eventualitatea în  care nici vieţile voastre nu sunt un omagiu adus insulelor tropicale, permiteţi-mi să vă sugerez o uniformă alternativă de vară. Nu e cea mai creativa, dar e (posibil) între cele mai practice şi cochete. Vă ajută să mergeţi din punctul A în  punctul B (fie că sunteţi în  oraşul vostru, fie că aţi plecat într-un city break); o puteţi purta de dimineaţa până seara, şi de joi până duminica. Hai să îi spunem „adevărata” uniformă estivală, iar ea consta in…

O rochie-cămaşă din bumbac sau tricot

Neagră, verde, gri deschis, bleu, galbenă, în  dungi marinăreşti sau în  dungi verticale alb-bleu. Albul se murdăreşte rapid şi poate fi dificil de purtat (material insuficient de opac samd). în  schimb, puteţi îmbrăca rochia într-o altă culoare la birou, în  parc, la o terasă.

O geacă din denim

Pentru că o puteţi purta peste absolut orice, mai ales peste maieurile, topurile şi rochiile cu bretele subţiri pe care vă e groază să le îmbrăcaţi, având senzaţia că aveţi braţe groase. Ce să spun, get over it. Punct bonus: gecile din denim ieftine arată la fel de bine ca cele ale brandurilor scumpe. #win

O pereche de cercei mari

Păstraţi cerceii cu franjuri extra-lungi, cu cristale multicolore, cu fructe şi papagali, pe cei de dimensiuni XXL pentru zilele de vacanţă. Pentru oraş, rezumaţi-vă la unii metalici (aurii sau argintii), dar cu forme moderne şi de dimensiuni suficient de mari încât să se vadă că fac parte din ţinută.

Un top de inspiraţie etnică

E un alt fel de a purta stilul boho, fără să vă îmbrăcaţi din cap până-n picioare într-un outfit hippie: rochie maxi înflorată, jeanşi evazaţi şi saboţi, ochelari de soare mari şi rotunzi, geantă de umăr cu franjuri, eşarfă ţigînească înfăşurată pe cap, în  loc de turban şamd. Un astfel de top – cu sau fără broderii – e feminin, cochet, colorat şi merge de minune cu jeanşi, pantaloni din in sau chinos, plus şlapi sau sandale fără toc.

O pereche de chinos

Veţi muri de cald în  jeanşi skinny, iar cei cu croiala scurta şi larga (wide&cropped) va vor ridica problema încălţămintei: ştiţi cu ce să îi purtaţi? O pereche de chinos din doc subtire, de culoare bej, gri deschis, verde măsliniu, albaştri sau cărămizii, sunt mai racoroşi. Plus, arată bine cu orice tip de încălţăminte de vară: de la tenişi şi babouches marocani, la sandale ortopedice sau tocuri kitten.

O salopeta

Alternativă la rochiile maxi. Atât am avut de spus.

O pereche de papuci sau şlapi

Pentru că ne-am săturat să purtam tocuri subţiri, sandalele cu barete din plastic transparent sunt stupide, platformele foarte înalte sunt periculoase pentru glezne, iar gladiatorii ii purtam de mai bine de 8 ani.

Irina Markovits

(preluare de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *