Din rețetele mamei mele, Irina Szmuk (4)

Supă cremă de fructe

Se prepară din agrișe, cireșe, vișine, mere sau gutui

Ingrediente

circa 400 grame.fructe

1dl. lapte

făină – o lingură

Punem fructele la fiert în apă rece cu puțină sare și zahăr după gust. După ce s-au fiert, adăugăm la supa răcită o spumă făcută dintr-o lingură de făină și 1 decilitru de lapte. Supele de fructe pot fi asezonate după gust cu scorțișoară sau coajă de lămâie. La supa de agrișe adăugăm puțin pătrunjel mărunțit . Supa servită vara la rece are un efect răcoritor. Iarna astfel de supe se pot prepara din compoturi.

 

Friptură haiducească

Ingrediente: ½ kg. mușchi de porc,150 gr., slănină albă, două cepe, o lingură de ulei, sare, piper

Preparare: Tăiem mușchiul în felii rotunde, le sărăm și le piperăm, tăiem slănina în felii subțiri, ceapa în felii rotunde. Tragem pe o țepușă rând pe rând câte o felie de carne, slănină și ceapă până se termină ingredientele. Așezăm țepușa într-un vas, adăugăm o lingură de ulei și puțină apă și o înăbușim. Adăugăm în continuare apă până ce carnea se înmoaie. Așezăm carnea pe o tavă de friptură, scoatem țepușa și turmăm peste ea uleiul rămas. Servim cu cartofi fierți și cu castraveți murați.

Eva Szmuk

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • Andrea Ghiţă commented on January 19, 2018 Reply

    Supele de fructe sunt specifice bucătăriei ardelene care e mai dulce decât cea din celelalte provincii. Mama gătea supă de mere, de agrişe, de vişinel Acasă la bunica mea adoptivă, mâncam pui pane cu compot de prune uscate sau de rubarbăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *